Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΝΤ: έκθεση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Εν μέσω καταστροφικων περιορισμών κίνησης κεφαλαίων, κλειστών τραπεζών, σοβαρότατου πλήγματος σε κάθε τομέα της παραγωγικής οικονομίας, απο τουρισμό μέση μεταποίηση, αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ, δημοσιοποιήθηκε η Έκθεση Βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους απο το ΔΝΤ.

Βασικά στοιχεία της είναι ο υπολογισμός των αναγκών χρηματοδότησης της χώρας για τα επόμενα χρόνια, καθώς και το πόρισμα ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται ελάφρυνση.

Ο μοιραίος, καταστροφικός, ψεύτης, θρασύδειλος,ολίγιστος, δόλιος και ανήθικος Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έσπευσε να το εκμεταλλευτεί σε άλλο ένα διάγγελμα για να υφαρπάξει για άλλη μια φορά ψήφους.
Αυτός και οι πέρι αυτόν ομάδα διάβασαν φαίνεται μόνο κάτι σε "το χρέος δεν είναι βιώσιμο" και άρχισαν να πανυγηρίζουν. Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι ο ΠΘ οδύρεται πως δεν τον ενημέρωσαν επί πέντε μήνες διαπραγματεύσεων για την αναφορά, ενώ στο πρόλογο της αναφορά λέει ότι συντάχθηκε μόλις τις τελευταίες εβδομάδες
 και ας πάμε στη ουσία μιας ακόμα προπαγανδιστικής προσπάθειας, μιας καταστροφικής κυβέρνησης


Δεν την διάβασαν;

Αν κάποιος μπει στον κόπο να διαβάσει την αναφορά του IMF θα διαπιστώσει μια απόλυτη αναντιστοιχία με τις δήθεν κραυγές επιτυχίας του ηγετίσκου Τσίπρα. Ήδη απο την εισαγωγή της είναι εμφανές:
Τι λέει εδώ το Ταμείο;
  1. Το χρέος ως πριν μερικούς μήνες ήταν βιώσιμο σε τέτοιο βαθμο που να μην χρειάζεται καν αναδιάρθωση με επεκτάσεις των ωριμάνσεων και πτώση επιτοκίων.
  2. Το τελευταίο διάστημα, αλλαγές στην πολιτική ανατρεψαν κάθε βιωσιμότητα. Ξεκίνησε τους τελευταίους μήνες με την προεκλογική δήθεν "κόπωση" της κυβέρνησης Σαμαρά και κορυφώθηκε με την ανεκδιήγητη κυβέρνηση Τσίπρα που το μόνο που την απασχολούσε ήταν να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ για να υπάρχει μέσο προπαγάνδας, προσλάβει τις καθαρίστριες και γενικά κάθε απολυμένο ΔΥ (είναι γλυκό το 12%), να σταματήσει κάθε ιδιωτικοποίηση, να αποφυλακίσει τρομοκράτες, να παρακολουθεί μετανάστες να λιάζονται, να αφήνει ελεύθερη μια ψυχοπαθή να αναγορεύεται σε δικταρίσκο της Βουλής, τον Μπαλτά να τεμαχίζει την Παιδεία και φυσικά έναν κλόουν να περιφέρεται στην Ευρώπη κάνοντας λόγο για καλωδιωμένους τουρίστες και αέναα χρέη. 
  3. Εαν το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί όπως έπρεπε τότε καμία περικοπή χρέους δεν θα ήταν αναγκαία. Ωστόσο αντί αυτού, οι στόχοι δεν εκπληρώθηκαν και το χρηματοδοτικό κενό γιγαντωνόταν. 

Γιατί το χρέος δεν είναι βιώσιμο;

Το ταμείο είναι αποκαλυπτικό και σε αυτόν τον τομέα. Λέει ότι κριτήριο για την βιωσιμότητα του χρέους δεν είναι ο λόγος χρέους προς ΑΕΠ αλλα οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες (gross financial needs GFN). Επίσης τονίζεται ότι εαν το πρόγραμμα είχε εφαρμοστεί πιστά απο πέρισυ τέτοια εποχή, η εξυπηρέτηση του χρέους θα ήταν on track για πολλά χρόνια 
Με λίγα λόγια. Ο ευθύνη της παρούσας μη βιωσιμότητας και ανάγκης νέου μνημονίου πέφτει σε συντριπτικό βαθμό στα χέρια της παρούσας κυβέρνησης που τίναξε στον αέρα το πρόγραμμα.

Απορίες

Είναι δυνατόν να είναι τόσο απατεώνες και ψεύτες ώστε να εμφανίζουν το ταμείο που ως πριν λίγο καιρό ήθελαν να το πετάξουν έξω απο την Ευρώπη επειδή ζητούσε μέτρα για κάλυψη ακριβώς αυτού του κενού που δημιούργησε το πρόβλημα;
Σου είπαν ότι έχουν σχέδιο απολύτως κοστολογημένο που θα εφαμοστεί
Σου είπαν ότι θα ανεβάσουν τον κατώτατο μισθό
Σου είπαν δώσουν 13η σύνταξη
Σου είπαν ότι θα καταργήσουν τον ΕΝΦΙΑ
Και ότι αποκλείεται να πει όχι η Κα Μέρκελ και θα είναι μέρα μεσημέρι
Σου είπαν οτι διαπραγματεύονται ενώ μπλόφαραν και περιφέρονταν σαν τηλεοπτικοί αστέρες
Σου είπαν ότι καθαρογράφουν την συμφωνία
Σου είπαν ότι αποκλείεται να πάνε σε δημοψήφισμα
Σου είπαν ότι αποκλείεται να πάμε σε capital controls, ενώ είχαν προειδοποιθεί σε κάθε τόνο
Θα πιστέψεις ότι και στο θέμα της ανάλυσης του ΔΝΤ δεν λένε ψέματα; Όχι βέβαια

IL





3 σχόλια :

  1. Καλησπέρα,
    Μπορείτε να αναλύσετε και την πρόταση του ΔΝΤ για κούρεμα 30% και νέο δάνειο 50δις;
    Τι σημαίνει και τι επιπτώσεις θα έχει.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μας πεί ο κ. Σαμαράς γιατί πήγε σε εκλογές. Πως οι αγκαλιές και τα φιλίά με τον Γιουνκέρ μετατράπηκαν σε στιμμένη λεμονόκουπα, ακόμη και αφού τοιυς προειδοποίησε ότι έρχεται ο Τσίπρας και ο Σύριζα ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ. ΕΧΕΙ ΕΥΘΙΥΝΕΣ ο κ. Σαμαράς γιατί δεν ολοκλήρωσε την 5η αξιολόγηση;; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Μάϊο 2014 δεν παίρνουμε cent; ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑ με την ΤΡΟΪΚΑ- περί δημοσιονομικού κενού για το 2015 και 2016, ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ;; ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΣΑΝ να πάρει ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ για το 2015;; ΕΠΡΕΠΕ σύμφωνα με το ιερατείο. ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ με αυτήν την προοπτική;; ΔΙΑΦΩΝΟΥΣΕ αφού είχε υποσχεθεί ότι το ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΦΕΒ.15. ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ αφού 2013 ΚΑΙ 2014 είχαμε ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ και αυτό είχε αποτυπωθεί σε στοιχεία.. Όμως το ΙΕΡΑΤΕΙΟ ετοίμαζε την λεμονόκουπα. Έτσι ο κ. Σαμαράς ετοίμασε το email ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ, το οποίο βέβαια ήταν ακαδημαϊκού περιεχομένου και θα αποτελούσε βάση συζήτησης και όχι αποδοχή από την ΤΡΟΪΚΑ., όπως με περισσή αλαζονεία ισχυρίζεται τώρα ο κ.Σαμαράς. Για να του ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ, με την προοπτική της ΕΞΟΔΟΥ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ - χωρίς βέβαια δέσμευση- ΚΑΙ ΟΣΟ για το ΧΡΕΟΣ ΟΥΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ EUROGROUP του ΝΟΕ 2012 Ο κ. Σαμαράς παρ' όλα αυτά προστάτευσε την πολιτική του αξιοπρέπεια και αυτήν της Νέας Δημοκρατίας. Όμως στο πολιτικό χρηματιστήριο τα πράγματα κρίνονται διαφορετικά. Όλα ΤΑ ΆΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΕΡΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Ο κ. Σαμαράς αποδείχθηκε αναλώσιμος και το ίδιο κάνουν τώρα με τον κ. Τσίπρα. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.. ΑΠΛΑ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΕΙΜΕΝΟΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ Πρωθυπουργού που πίστεψε έως πολύ αργά ότι αυτοί που ηγούνται των ευρωπαϊκών θεσμών έχουν ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΩΝ. ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΝΩΡΙΣ ΘΑ ΕΚΛΕΙΝΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΈΤΣΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΑΣΑΖ - ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΘΦΗΚΕ ΑΡΓΑ. - ας ξαναθυμηθούμε τις γλυκανάλατες συζητήσεις με την ΜΕΡΚΕΛ και τις τύπου ΣΑΜΑΡΑ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΓΙΟΥΝΚΕΡ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ "ΝΑΙ" ΤΙ ΖΗΤΟΥΜΕ;; ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας