Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Συντάξεις Αγροτών: Τσάμπα για όλους

Το τελευταίο διάστημα έχει έρθει στο προσκήνιο η σύγκρουση των Αγροτών με την κυβέρνηση λόγω των προβλέψεων του εξαμβλωματικού σχεδίου "μεταρρύθμισης" του Ασφαλιστικού εμπνεύσεως του ζεν πρεμιέ της κυβέρνησης Γιώργου Κατρούγκαλου. Πρόκειται για ένα σχέδιο που παίρνει μελλοντικές συντάξεις απο όσους εργάστηκαν πολλά χρόνια και έδωσαν πολλές εισφορές για να τις δώσει σε όσους δεν εργάστηκαν πολλά χρόνια ή/και έδωσαν λίγες εισφορές. Αυτό το σχέδιο ο Κατρούγκαλος το ονομάζει αναδιανομή ενώ η σωστή ονομασία έπρεπε να είναι κλεψιά.

Ωστόσο αυτό το κείμενο δεν αφορά τον Κατρούγκαλο. Οι αγρότες έχοντας την δύναμη των τρακτέρ και των "μπλόκων" όπως ονομάζουν το κλείσιμο των εθνικών οδών, απαιτούν απόσυρση των μέτρων που τους αφορούν λέγοντας μάλιστα ότι έχουν το δίκιο με το μέρος τους ότι οι υπόλοιποι πολίτες τους υποστηρίζουν και ότι θέλουν να πληρώνουν όπως παλαιότερα τις εισφορές που τους αναλογούν.

Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοούσαν όταν λένε ότι θέλουν να πληρώνουν όπως παλαιότερα. Έτσι έκανα μια πολύ σύντομη έρευνα και φυσικά αμέσως κατανόησα γιατί θέλουν επιστροφή στα παλιά.

Στον ακόλουθο πίνακα μπορούμε να διαβάσουμε τις δαπάνες με τις μεγαλύτερες αυξήσεις μέσα στο 2015:
Διαβάζουμε ότι το 2015 οι κρατικές επιχορηγήσεις του ταμείου των αγροτών, του ΟΓΑ, είχαν την μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με το 2014 και ανήλθαν στα 3,277 δισ €.


Απο την άλλη στην αναφορά του μηχανογραφικού συστήματος καταγραφής συντάξεων του υπουργείου Εργασίας το μηνιαίο ύψος καταβαλλόμενων συντάξεων σε ασφαλισμένους ΟΓΑ ανήλθε στα 297,9 εκ € (σελίδα 25, μήνας Ιούλιος).

Αν πολλαπλασιάσουμε τα  297,9 εκ € επί 12 μήνες βγαίνει το συνολικό ποσό που δίνεται απο το ταμείο για συντάξεις: 3,574 δισ €

Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις καλά τι σημαίνει αυτό, αλλά θα το γράψω απλά: To 91,6% των συντάξεων που εισπράττουν οι συνταξιούχοι αγρότες δεν έρχεται απο εισφορές εν ενεργεία αγροτών αλλά επιχορηγείται απο το κράτος, τουτέστιν απο τους φορολογούμενους. Σε ακόμα απλούστερα ελληνικά; Οι αγρότες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ΔΕΝ πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές.

Πρόσθεστε σε αυτά ότι:
  • 9 στους 10 αγρότες δηλώνουν εισόδημα ώς 416€ τον μήνα (!!!)
  • Ότι φορολογούνται μόλις με 13% πολύ λιγότερο απο μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες
  • Ότι εισπράττουν επιχορηγήσεις απο το κράτος αλλά κυρίως απο την ΕΕ


Και τότε θα μαζευτούμε όλοι μαζί και θα ανακράξουμε:
Αγρότη-πολέμα-σου πίνουνε το αίμα

IL

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας