Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΣΟΚ! Παγκόσμια συνομωσία για να μην κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Φαίνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τόσο πολύ ενθουσιαστεί με την ιδέα ότι θα γίνει Πρωθυπουργός και θα κάνει τις αγορές να χοροπηδάνε στον ήχο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, ώστε το επανέλαβε στην Κρήτη―προσαρμοσμένο, εννοείται, στα τοπικά μουσικά ήθη. Αντί οι αγορές να χορεύουν με νταούλια και ζουρνάδες, θα χορεύουν πεντοζάλι και ο ίδιος θα παίζει την λύρα.

Δεδομένου ότι δεν έχουμε δει ακόμη τίποτε από την γραφικότητα μιας προεκλογικής περιόδου, είναι πιθανόν να το πει ξανά και ξανά, διότι όσο και αν είναι εντελώς εξωπραγματικό, ικανοποιεί προφανώς τον εγωισμό και τον τσαμπουκά των αδαών ψηφοφόρων που επιδιώκει να δελεάσει.

Ισχυρίζεται επιπλέον, ότι μεγάλο μέρος του χρέους που βρίσκεται στα χέρια των χωρών μελών της Ευρωζώνης αλλά και του ΔΝΤ (μεγαλύτεροι μέτοχοι του οποίου είναι οι ΗΠΑ, Ιαπωνία κτλ) θα κουρευτεί επείδή εκείνος θα είναι μάγκας και καραμπουζουκλής και θα διαπραγματευτεί σκληρά.

Αφήνει δε να εννοηθεί ότι παρόλο που εκείνος δεν θέλει να κάνει "μονομερείς ενέργειες" αν οι δανειστές μας δεν συμμορφοθούν στον ρυθμό του θα υπάρξουν αντίστοιχες δικές μας ενέργειες. Ο σκληροπυρηνικός του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν το υποννοεί καν, αλλά το λέει ανοιχτά. Πρόσφατα μάλιστα, μην μπορώντας να κρύψει την χαρά του για τα χτυπήματα στον καπιταλισμό έγραψε στο site που εκφράζει τους μουλάδες του κόμματος ότι το ΧΑΑ καταρρέει επειδή έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ωραίο αυτογκόλ Λαφαζάνη (=φλύαρος στα Τουρκικά)

Το λέει λοιπόν γιατί το πιστεύει ο φιλόδοξος εν δυνάμει Πρωθυπουργός Τσίπρας;
Είναι πιθανό, δεδομένου ότι ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας άνθρωπος του οποίου οι εμπειρίες περιορίζονται στα όρια του μυωπικού και αυτιστικού κόσμου της ελληνικής αριστεράς.

Ωστόσο, αν το λέει χωρίς να το πιστεύει, τότε ο ισχυρισμός είναι η απόδειξη του τέλειου κυνισμού του: προκειμένου να πάρει τις ψήφους των ανοήτων είναι ικανός να πει οτιδήποτε, γνήσιο τέκνο του ινδάλματος του, Ανδρέα Παπανδρέου.


Πάντως, είτε το πιστεύει είτε όχι, δεν έχει την παραμικρή σημασία. Αρκεί και μόνον ότι το λέει. Η εξουσία τον ενδιαφέρει κι ας γελάνε μαζί του όσοι αντιλαμβάνονται πόσο μακριά βρίσκεται από την πραγματικότητα.

Για την ακρίβεια, δεν είναι οι περισσότεροι αυτοί που γελάνε μαζί του, αλλά αναλύοντας τι πρεσβεύει και τι θέλει να κάνει παραθέτουν ορισμένες εκτιμήσεις. Αυτές τις εκτιμήσεις παρακολουθούμε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλουν με οργίλο ύφος:
Τρομοκρατία και εκβιαστικά διλλήματα απο την κυβέρνηση λένε, προκειμένου οι πολίτες να φοβηθούν την πιθανή διακυβέρνηση της χώρας απο αυτόν τον θίασο μαρξιστών, μαοικών, αναρχικών και δεν συμμαζεύεται. Θα μπορούσε να είναι και έτσι.

Αν δεχόμασταν βέβαια, ότι διαπλανητικά όλοι έχουν μπει στην εκδούλευση της Κυβέρνησης και συνομωτούν προκειμένου να αποτρέψουν την αρπαγή της εξουσίας απο τον θίασο ΣΥΡΙΖΑ.

New York Times, Bloomberg, Citybank, Channel 4, Wall Street Journal, Deutsche Welle, Financial Times, Moodys, Telegraph, La Stampa, Die Welt, Goldman Sachs, HSBC, Επενδυτές, όλοι έγιναν άμεσα πιόνα της κυβερνητικής προπαγάνδας:

NY Times: "Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ υλοποιήσει το πρόγραμμά του, οι προοπτικές για την Ελλάδα θα είναι ζοφερές"

Ακόμα προσπαθούν να συνέλθουν από την έκπληξη οι διαχειριστές των ξένων funds από τις συναντήσεις με τους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιού στο Λονδίνο

Μετά το e-mail του Λονδίνου και την επίσπευση της εκλογής Προέδρου η Capital αδειάζει από... Ελλάδα. Πωλήσεις σε όλο το ταμπλό

City: Ο Τσίπρας μέσα στους 5 πολιτικούς καταστροφείς του 2015. Φάρατζ, Λεπέν, Λούκε, Ιγκλέσιας οι άλλοι

Channel 4: Η Ελλάδα θα καταλήξει με έναν Mad Max -Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια άπειρη, μαρξιστική κυβέρνηση

Die Welt - Σόιμπλε: Αν ο Τσίπρας εφαρμόσει όσα λέει, χρήματα από την ΕΕ τέλος

Bloomberg: Αν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα μπορεί να φύγει από το ευρώ

Financial Times: «Αυτοκτονία» για την Ελλάδα να μην αποπληρώσει τα χρέη της

Wall Street Journal: Ο Τσίπρας ή προσαρμόζεται ή βγαίνει από το ευρώ

Financial Times: Το "Grexit" δεν αποτελεί πια συστημικό κίνδυνο για το ευρώ. "Διασκεδαστικές" χαρακτηρίζει τις δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ αθρογράφος των FT

Βερολίνο: Δεν διστάζουμε πια να πούμε το... Auf Wiedersehen στην Αθήνα

Τimes: Bόμβα που άρχισε να χτυπά ξανά η Ελλάδα

Wall Street Journal: Ο πανικός επιστρέφει στην Ελλάδα

Και οι Ιταλοί προειδοποιούν, αλλά ο Μηλιός επιμένει...

Moody's: Αρνητικό πιστωτικό γεγονός οι εκλογές. Προειδοποιεί με υποβάθμιση την Ελλάδα σε περίπτωση πρόωρων εκλογών

Για μοντέλο Κύπρου στην Ελλάδα προειδοποιεί η Goldman Sachs

Έρχεται το GRelapse μετά το GRecovery

Η Alpha Finance φοβάται ατύχημα στην Ελλάδα για παραδειγματισμό της Γαλλίας και της Ιταλίας

Π. Μοσκοβισί: «Δουλεύουμε με αυτούς που θέλουν την Ελλάδα στην Ευρώπη»

Pritchard: To ριψοκίνδυνο «πόκερ» του Αλέξη Τσίπρα

To ξεπούλημα συνεχίζεται, δεν θέλουν να μείνουν με Ελληνικές μετοχές οι ξένοι ως το τέλος του χρόνου

Επανέρχονται σενάρια περί Grexit

Ξένοι επενδυτές, hedge funds, πρεσβείες ανησυχούν και «παγώνουν» οι επενδύσεις

Τα σενάρια των ξένων για το «ελληνικό πρόβλημα»

Bloomberg: Επιστρέφουν τα σενάρια καταστροφής για την Ελλάδα

HSBC: Δίκοπο μαχαίρι για Τσίπρα οι εκλογές

Γερμανία: «Σενάριο τρόμου» μια νίκη ΣΥΡΙΖΑ

O εφιάλτης που βίωσε ο ελληνικός τουρισμός το 2012 πλανάται και πάλι πάνω από τον τουριστικό ουρανό της Ελλάδας για την προσεχή σεζόν, με κύρια αιτία και πάλι το ασταθές πολιτικό περιβάλλον, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της χώρας, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται

Telegraph: Η Ελλάδα και η Ιταλία θα εγκαταλείψουν την τρέλα του ευρώ

Όπως προαναφέρθηκε, απο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα ακούμε συνεχώς να μιλάνε για εκβιασμούς, ψεύδη και τρομοκρατία. Ως τέτοιο είχε καταγγελθεί το email του Joerg Sponer ο οποίος μαθαίνοντας τι έλεγαν Σταθάκης-Μηλιός στους επενδυτές του City έγραφε: «Όλοι όσοι βγήκαν από τη συνάντηση με Σταθάκη - Μηλιό, θέλουν να πουλήσουν τα πάντα στην Ελλάδα» . Στην προοπτική να γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε ακριβώς αυτό. Το ΧΑΑ έχασε μέσα σε 4 μέρες 13 δισ € αξία.

Δεν βρέχει λοιπόν σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ. Μας φτύνουν. Και μας φτύνουν γιατί ξέρουν ότι όσα πουλάτε στους ντόπιους ιθαγενείς δεν στέκονται ούτε λεπτό έξω. Άρα ή κωλοτούμπα και ελικόπτερα ή κάτι άλλο

Για αυτό το "κάτι άλλο" καταθέτω και μια πρόβλεψη για το πως θα κινηθούν τα πράγματα σε περίπτωση που δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές:


  1. Σχηματισμός Κυβέρνησης
  2. Ο Τσίπρας πηγαίνει στην σύνοδο κορυφής και θέτει όλα όσα λέει. Το πρόγραμμα παροχών 12 δισ, την απαίτηση διαγραφής μεγάλου μέρους του χρέους, μείωση στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων.
  3. Τρώει γερές σφαλιάρες απο τις χώρες που δανείζονται με υψηλότερα επιτόκια απο όσο μας δανείζουν (πλειοψηφία χωρών Ευρωζώνης).
  4. Επιστρέφει και ισχυρίζεται πως "προσπάθησα να πορευθώ με εθνική υπερηφάνια, να σηκώσω κεφάλι, μα να οι κακοί εταίροι εκβιάζουν". 
  5. Δημοψήφισμα
  6. Τέλη Φεβρουαρίου, οι Τράπεζες θα βρίσκονται στον αέρα αφού δεν θα καλύπτονται χρηματοδοτικά απο την ΕΚΤ οπότε ένα σενάριο αλά Κύπρο με κλειστές Τράπεζες και όριο ανάληψης είναι ορατό
  7. Ανοίγει το Τριώδιο 
Ας ελπίσουμε ότι τα παραπάνω θα παραμείνουν "σενάρια"...

IL

ΥΓ. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει αντί να πιπιλάει τον κίνδυνο να έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, να εξηγήσει όσο καλύτερα μπορεί στους πολίτες την αδήριτη ανάγκη συνέχισης και αναθέρμανσης της πορείας των μεταρρυθμίσεων διότι όποιος σπέρνει Ντινόπουλους, Βούλτεψη, Γιακουμάτο στο τέλος θερίζει Στρατούληδες, Λαφαζάνηδες και Μηλιούς.

1 σχόλιο :

  1. Εξαίρετο άρθρο με πολλή δουλειά, και με εξίσου σημαντικό -ίσως και σημαντικότερο- υστερογραφο.
    Δυστυχώς, μεγάλη η ευθυνη της στρατηγικής επιλογης του να "απευθυνθουμε στην λαική δεξια" κια ακομα τραγικότερη η επιλογή των ανθρωπων που μυστηριωδώς νομισε ο Σαμαρας οτι θα την εκφρασουν... Ελεος...

    LaM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας