Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Είναι πολλά, είναι Ανεξάρτητα, είναι Αυγά!

Το Trending.gr είναι ένας διαδικτυακός μετρητής. Μετράει ανάμεσα σε άλλα, την επιρροή που έχει κάθε Έλληνας χρήστης του twitter.

Αυτό υπολογίζεται κατά βάση με το πόσα "mention" γίνονται προς τον κάθε χρήστη. Με λίγα λόγια πόσοι άλλοι χρήστες απευθύνονται σε κάποιον άλλο χρήστη και πόσες φορές. 


Προφανώς, όσο περισσότερα τα "mentions", τόσο μεγαλύτερη επιρροή ή δημοφιλία έχει ο συγκεκριμένος χρήστης Ο αριθμός των mentions και όλοι οι χρήστες εμφανίζονται εδώ με αύξοντα αριθμό mentions. 

Εκεί λοιπόν διαπιστώνουμε ότι στην 1η 10άδα υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτερα γνωστοί χρήστες όπως πχ η Ελένη Μενεγάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Πάνος Καμμένος. 

Επίσης υπάρχουν και μερικά άλλα άγνωστα για τον ανυποψίαστο χρήστη αλλά γνωστά για την πλήρη αφοσίωση τους στον Πάνο Καμμένο accounts:  FREEDYBRUNA, zappasaspabathitweet, Kali_nda, damalakes, netakias, avgerinosx:

Αν αθροίσουμε τα mentions τους και όσους τους ακολουθούν για να διαβάζουν τι γράφουν (followers), διαπιστώνουμε σχεδόν 4 εκατομμύρια mentions και πάνω απο 120.000 ακόλουθους!

Με τόση απήχηση που έχουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στα social media θα περίμενε κανείς στις επόμενες εκλογές να λάβουν τουλάχιστον 40% και να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο Πρωθυπουργό (καί Υπουργό Άμυνας γιατί κάτι μάθαμε ότι το λιγουρευόταν την περίοδο ανάμεσα στις 2 εκλογικές αναμετρήσεις του 2012). Έλα όμως που οι ΑνΕλ έχουν πατώσει και βρίσκονται στο όριο του 3% που σημαίνει ότι όταν γίνουν εκλογές, μπαίνουν δεν μπαίνουν στην Βουλή. 

Κάτι περίεργο συμβαίνει λοιπόν. Να τι:

Ορισμένα απο τα παραπάνω "περίεργα" accounts χρηστών (και άλλα πολλά όπως θα δούμε παρακάτω) δεν είναι πραγματικοί άνθρωποι αλλά bots. Αυτοματοποιημένοι λογαριασμοί twitter προγραμματισμένοι απο εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτό: να κάνουν mention άλλους χρήστες. 

Φυσικά αυτό το ασκέρι απο ψεύτικους λογαριασμούς φουσκώνουν σε όγκο τους ακόλουθους χρηστών, κάνοντας τους έτσι να φαίνονται ισχυροί και με μεγάλη σημαντικότητα. Αυτοί οι πραγματικοί χρήστες που φαίνεται να χρησιμοποιούν τέτοιους ψεύτικους λογαριασμούς για να φουσκώνουν το προφίλ τους είναι ο FREEDYBRUNA και ο avgerinosxnetakias . 

Εικάζω ότι τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν είναι δωρεάν αλλά πληρώνονται. 
Δεν είναι και λίγο να είσαι μέσα στην 1η δεκάδα επιρροής του ελληνικού twitter!  

Προς επίρρωση των παραπάνω, ας δούμε τους πιο "φανατικούς" χρήστες που "μενσιώνουν" και ακολουθούν τους FREEDYBRUNA και  avgerinosx:
Αν θελήσουμε να δούμε ποιους μενσιώνουν τα συγκεκριμένα account θα διαπιστώσουμε ότι η μοναδική δουλειά τους είναι να στέλνουν μένσιονς οτιδήποτε μπορεί να φανταστεί κάποιος και να αναμεταδίσουν ότι ανοησία μπορεί να γράψει ο χρήστης Freedybruna.  

Για παράδειγμα το bot DetGr στέλνει κατά μέσο όρο 533 τουίτς/ημέρα(!) όλα προς μια συγκεκριμένη παρέα, προεξάρχοντος βέβαια του Freedybruna: 



Τα ίδια και το tom_POULO_glou:



όπως και το Spiderman_Gr :



Απο κοντά και το stematweet :


Ωστόσο στους ενορχηστρωτές των ψεύτικων οπαδών, διέφυγαν οι διαφημίσεις της εταιρείας που αναλαμβάνει το στήσιμο των bots όπως φαίνεται σε ένα αυτόματο tweet του stematweet:

Η εταιρεία roundteam λοιπόν ειδικεύεται απο ότι φαίνεται στο σετάρισμα των bots που χρησιμοποιούν οι ΑΝΕΛ οπαδοί-κλακαδόροι του Πάνου Καμμένου. Με το αζημίωτο φυσικά, διότι όπως προαναφέρθηκε κάτι τέτοιο κοστίζει

Πείτε μας αγαπητοί ΑνΕλ. Πληρώσατε; Πόσα; αισθάνεστε ισχυροί; (κλαίω)

Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τους "φανατικούς" ακόλουθους του avgerinosx (έτσι και αλλιώς όπως βλέπετε περιλαμβάνεται στα mentions των προαναφερθέντων bots). 

Προφανώς όσοι έχουν στήσει αυτό το πανηγυράκι κατεργαριάς έχουν πρόσβαση και μπορούν να μπουν και να γράψουν απο τους εν λόγω bot λογαριασμούς, αλλά δεν έχει και πολύ νόημα, έτσι δεν είναι; 

Τελικά
Είναι πολλά
Είναι ανεξάρτητα
...και είναι αυγά!

Μα πόση ξεφτίλα αντέχουν;

IL


Update 6/10/2014
Φυσικά απο τις παραπάνω πρακτικές δεν θα μπορούσε να διαφοροποιείται ο "ηγέτης" του "κινήματος" Πάνος Καμμένος. Λεπτομέρειες εδώ στο Twitter Audit όπου όπως φαίνεται, το 45% των ακόλουθων του ψεκασμένου Καμμένου είναι ψεύτικα αυγά



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας