Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Τι υποστηρίζουν οι απανταχού απολογητές της ισλαμικής τρομοκρατίας και ποιά η πραγματικότητα.


Στον απόηχο κάθε νέας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης, εμφανίζονται πάντα οι απολογητές των τρομοκρατών.

Άτομα ιδεοληπτικά που επικαλούνται διάφορες προπαγανδιστικές ανοησίες για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι το αυτονόητο, αυτό που βλέπουμε με τα ίδια μας τα μάτια δεν είναι αυτό, αλλά είναι κάτι άλλο.

Ας δούμε μερικά απο τα συνηθέστερα δήθεν επιχειρήματα τους και πως αυτά καταρρίπτονται.


(1). "Φταίει η αποικιοκρατία και ο ιμπεριαλισμός".
Δηλαδή τα εγγόνια και δισέγγονα των αποικιοκρατικών εθνών θα πρέπει να πληρώνουν πάνω από μισό αιώνα μετά τις αποικίες που είχαν οι πρόγονοι τους. Συμφωνούμε με απόδοση ιστορικής, διαχρονικής, συλλογικής ευθύνης; Μήπως εμείς ως έλληνες, και τα ¾ της Ευρώπης μαζί μας, να ανατινάζαμε όποιον Γερμανό βρίσκαμε μπροστά μας;

Πέραν αυτού, αποικιοκρατία υπήρξε σε όλα τα μέρη της Υφηλίου. Η Κύπρος για παράδειγμα υπέφερε από την Αγγλική κατοχή. Η Ινδία ομοίως. Η Ναμίμπια το ίδιο. Το Περού απο την Ισπανία. Ακόμα και η Κίνα ασφυκτιούσε για χρόνια. Η Κορέα ήταν αποικία της Ιαπωνίας για δεκαετίες υποφέροντας τα πάνδεινα. Στις χώρες αυτές δεν εμφανίστηκαν εξτρεμιστές τρομοκράτες ίδιας υφής με του ισλαμιστές-τζιχαντιστές. Δεν πήγε ο Κορεάτης να ανατινάξει αθώους στο μετρό του Τόκιο.

Αυτού του είδους η τρομοκρατία συνδέεται αποκλειστικά με εκδοχές του Ισλάμ το οποίο αποτελεί το υπόβαθρο και το κίνητρο της. Για παράδειγμα, οι Πακιστανοί χριστιανοί που μετράνε 70 νεκρούς απο την τελευταία επίθεση αυτοκτονίας ήταν αποικιοκράτες;

Ακόμα και ένας μονοκύτταρος οργανισμός θα το έβλεπε αυτό. Εσύ, όχι;


(2)."Η Ευρώπη δεν ενσωμάτωσε τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς".
Σίγουρα υπήρξαν λάθη, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι το έναυσμα για επιθέσεις αυτοκτονίας.

Κανείς δεν αποκλείστηκε από την την πλουσιοπάροχη Ευρωπαϊκή πρόνοια, εκπαίδευση κτλ λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων ή καταγωγής. Αντίθετα, αυτό που θα πρέπει να προκαλεί προβληματισμό είναι γιατί «φυσιολογικοί τύποι, μετατρέπονται σε βομβιστές αυτοκτονίας όταν γίνονται πιο πιστοί μουσουλμάνοι».

Γιατί είναι τόσο συχνό το φαινόμενο όταν κάποιος ασπάζεται το Ισλάμ, ή όταν γίνεται ιδιαίτερα θρήσκος, να οδηγείται σε τόσο παθιασμένο, φλογερό μίσος για τους "άπιστους";

Επιπλέον μετανάστες (ενίοτε και μουσουλμάνοι) υπουργοί υπάρχουν στην Γαλλία κ την Ιταλία και βουλευτές σε Γερμανία, Βρετανία, Σουηδία κ.λπ.

Φαινόμενα οικονομικής και κοινωνικής περιθωριοποίησης υπάρχουν και για χριστιανούς ή άθεους χωρίς αυτό να τους εκτρέψει στην τρομοκρατία. Υπήρξε πολιτικός ή άλλος εξτρεμισμός αλλά δεν έφτασαν ποτέ στο σημείο να αποκεφαλίζουν ανθρώπους μπροστά στην κάμερα.

(3). "Φταίει η φτώχεια οι αποκλεισμοί και η περιθωριοποίηση".
Ουρανομήκης ανοησία. Οι δράστες των επιθέσεων σε Γαλλία και Βέλγιο είχαν πρόσβαση σε ένα πολύ γενναιόδωρο κράτος πρόνοιας ενώ σίγουρα είχαν πολλές περισσότερες ευκαιρίες να ζήσουν μια καλή ζωή σε σχέση με συμπατριώτες τους σε Αλγερία, Αίγυπτο, Συρία ή αλλού.

Οι Σαουδάραβες και οι Καταριανοί που χρηματοδοτούν το ISIS και την Αλ Κάιντα είναι ζάμπλουτοι και δεν τους έπιασε ο πόνος για τους φτωχούς. Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν ήταν ζάμπλουτος Σαουδάραβας Σείχης.

Οι δράστες της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους ήταν απόφοιτοι πανεπιστημίων και ευκατάστατοι επαγγελματίες. Σε χώρες της Αφρικής και της Ασίας, υπάρχει μεγαλύτερη φτώχεια από ό,τι στη Συρία ή το Ιράκ, χωρίς ανάλογα φαινόμενα.

Τέλος, φτώχια μιζέρια και περιθωριοποίηση απαντάται και μεταξύ ινδουιστών, χριστιανών, Βουδιστών ακόμα και άθεων Παρόλαυτά δεν ζώστηκε κάποιος βόμβες για να ανατινάξει συμπολίτες του -εκτός ελαχίστων περιπτώσεων που αφορούν ψυχιατρικά διαταραγμένες περιπτώσεις.

Σαφώς και παίζουν ρόλο η φτώχεια και η περιθωριοποίηση, όμως δεν μιλάμε για σχέση αιτίου-αιτιατού  ούτε υπάρχει κάποια συσχέτιση. Ο νοσηρός θρησκευτικός φανατισμός που διαχέεται απο τις διδαζές του Ισλάμ είναι το βαθύτερο πρόβλημα.

To αιματοκυλισμένο Μπατακλάν


(4) "Η Δύση ευθύνεται διότι πληρώνει τα λάθη της".
Kατ’αρχάς να ξεκαθαρίζουμε και κάτι.
Κακώς έπεσαν οι Ταλιμπάν από την κατοχή του Αφγανιστάν;
O Καντάφι δεν εκμεταλλευόταν τον λαό της Λιβύης για να αποκομίζει αμύθητα πλούτη;
O Σαντάμ Χουσείν δεν ήταν ένας στυγνός δικτάτορας που δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα έναντι πολιτών της ίδιας του της χώρας;

Πάμε παρακάτω: Οι επεμβάσεις αλλά κυρίως η μετέπειτα πολιτική διαχείριση στο Ιράκ, στην Λιβύη στην Συρία, ήταν κακοσχεδιασμένες και έτσι ενδεχομένως βρήκαν πρόσφορο έδαφος δράσης οι Τζιχαντιστές. Όμως δεν συμμετείχε όλη η Δύση σε αυτές τις επεμβάσεις. Ειδικά στον 2ο πόλεμο του Ιράκ, σε όλη την Ευρώπη έγιναν οι ογκωδέστερες διαδηλώσεις κατά του πολέμου που έγιναν ποτέ. Οι σχέσεις της Γαλλίας αλλά και της Γερμανίας με τις ΗΠΑ διερράγησαν. Από πού και ως που αιτιολογούνται λοιπόν οι επιθέσεις σε πολίτες; Τι σχέση είχαν οι Βέλγοι που σκοτώθηκαν με την επέμβαση στο Ιράκ;

Ειδικά για την Συρία, έχουν αναρωτηθεί στα σοβαρά οι υπέρμαχοι του «η Δύση πληρώνει τα λάθη της» ποιοι είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για τον εκεί εμφύλιο; Η Ολλανδία; H Πολωνία; H Αυστρία; H Πορτογαλία; Η Ελλάδα; Ή μήπως η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και η Τουρκία;

Πέραν αυτών, οι Δίδυμοι Πύργοι, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Τανζανία και την Κένυα το '98, κ.α., προηγήθηκαν της επέμβασης στο Ιράκ ενώ οι επιθέσεις σε Λονδίνο το 2005 και την Μαδρίτη το 2004 προηγήθηκαν των επεμβάσεων σε Λιβύη και Συρία.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι επεμβάσεις της Δύσης υπήρξαν και υπέρ μουσουλμανικών πληθυσμών, π.χ. σε Βοσνία και Κόσοβο. Στο Κόσοβο υπάρχουν σήμερα θύλακες ισλαμιστών αν και η "χώρα" έχει ευνοηθεί από τη Δύση. Αντιθέτως, οι Σέρβοι που βομβαρδίστηκαν ανηλεώς δεν άρχισαν να ανατινάζουν δυτικούς.

Συνοψίζοντας, υπάρχουν 3 σημεία που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης

1) Έχουμε να κάνουμε με μια τρομοκρατία θρησκευτικής βάσης. Και η βάση είναι το Ισλάμ που απαιτεί υποταγή και όχι πίστη.

2) Αυτού του είδους η τρομοκρατία δεν είναι μενομονένο ή σποραδικό φαινόμενο. Είναι το επιχειρησιακό κομμάτι του ιερού πολέμου που έχει κυρήξει ένα σημαντικό κομμάτι του Ισλάμ στην Δύση. Έρευνα καταδεικνύει ότι σε 11 κατά βάση μουσουλμανικές χώρες, οι συμπαθούντες το Ισλαμικό Κράτος είναι μεταξύ 63 εκ μέχρι και 287 εκ

Στην Τουρκία για παράδειγμα, το 19% εκφράζεται θετικά για το Ισλαμικό κράτος. Αυτό το ποσοστό δίνει μια δεξαμενη 15 εκ πιθανώς δεκτικών προς στρατολόγηση ατόμων. 

3) Η τρομοκρατία είναι υποκινούμενη απο την Μέση Ανατολή, ωστόσο βρίσκει σοβαρότατα ερείσματα στις μουσουλμανικές κοινότητες της Ευρώπης, σημαντικότατο κομμάτι των οποίων αρνείται να ενταχθεί στις τοπικές κοινωνίες παρά τις ευκαιρίες που απλόχερα προσφέρονται. Πολλοί μουσουλμάνοι είτε πάνε να πολεμήσουν στην Συρία (υπενθυμίζω τον σχετικά εύπορο Τζιχάντι Τζών ο οποίος εξαυλώθηκε και μάλλον δεν γεύεται τις παρθένες και τα πιλάφια μαζί με τον Αλλάχ) είτε παραμένουν σαν πυρήνες στις χώρες που τους φιλοξενούν.

Στην Ευρωπαική Ένωση ζουν πάνω απο 25 εκ μουσουλμάνοι. Λόγω θρησκείας και πολιτισμικής βάσης, είναι εξαιρετικά δύσκολο ως απίθανο να αφομοιωθούν. Πέραν αυτού, το πρόβλημα δεν λύνεται με εκδηλώσεις αλληλλεγγύης, ωραία hashtags και je suis Paris. Απαιτείται ενισχυμένη ασφάλεια στο εσωτερικό με ενίσχυση των υπηρεσιών πληροφοριών, κλείσιμο ή αυστηρός περιορισμός και έλεγχος των τζαμιών, καμιά ανοχή σε διάρρηξη της κοσμικής παιδείας, κουλτούρας και τρόπου ζωής και φυσικά πλήρης εξολόθρευση του ISIS στην Συρία.

Προαπαιτούμενο της Δημοκρατίας είναι η Ασφάλεια. Χωρίς το δεύτερο, δεν υφίσταται το πρώτο.

IL

Διάβασε ακόμα
Ποιός είναι - και ποιός δεν είναι πρόσφυγας
Περί προσφυγικού: Να μην κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλό μας!
Από μια τριχιά κρέμεται η επιβίωση της Δύσης
Τζιχαντιστής: 'Ενας φυσιολογικός τύπος μέχρι που...

1 σχόλιο :

  1. Εύγε! Και λίγα ειπες. Να σκεφτεί μόνο κανείς, ότι οι πιο συντηρητικοί μουσουλμάνοι είναι οι τούρκοι, αλλά οι έλληνες της πόλης έχουν την εικόνα ότι είναι ακραία φανατισμενοι. Φανταστείτε οι υπόλοιποι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας