Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

«Προοδευτικοί και Αντιφασίστες»

Οι γενιές που ήλθαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο είδαν τα συντρίμμια της καταστροφής και άκουσαν από συγγενείς και φίλους από πρώτο χέρι τις αναφορές. Ο τρόμος και η καταστροφή από την εποχή των εθνικοσοσιαλιστών και φασιστών άφησε ένα βαθύ σημάδι.

Έτσι αυτοί που από τότε μέχρι σήμερα αυτοπροσδιορίζονται ως αντιφασίστες, αντιναζί κτλ θέλανε να πράξουν τα αντίθετα από τους Ναζί από κάθε άποψη. Όπου υπήρχε κάτι στο οποίο οι Ναζί έλεγαν ναι, αμέσως οι «αντιφά» κάθε είδους και απόχρωσης έλεγαν όχι, χωρίς να σκέφτονται την πραγματική ερώτηση.

Συνεπώς ο Εθνικοσοσιαλισμός καθόρισε ολόκληρο τον τρόπο σκέψης των «αντιφά». Πρακτικά, κανείς δεν σχημάτισε και καθόρισε την κοσμοθεωρία τους περισσότερο από τον Αδόλφο Χίτλερ.

Ο Ναζισμός ήταν ρατσιστικός, και έτσι οι αντιφά θέλουν να είναι αντιρατσιστές.

Ο Ναζισμός ήταν εθνικιστικός; Έτσι οι αντιφά είναι φανατικοί διεθνιστές .

Είναι ο Ναζισμός μιλιταριστικός και ιμπεριαλιστικός και έτσι έγιναν αντιμιλιταριστές και αντιιμπεριαλιστές.

Εφόσον ο Ναζισμός προωθούσε την πίστη στην παραδοσιακή οικογένεια, και αυτή καθίσταται καταδικαστέα.

Με αυτόν τον τρόπο ο Αδόλφος Χίτλερ έγινε το μεγαλύτερο πρότυπο των «αντιφά». Επι της ουσίας ετεροπροσδιορίζονται με βάση τον Ναζισμό. Η προσπάθεια τους να απορρίψουν την εξτρεμιστική ιδεολογία του Εθνικοσοσιαλισμού τους οδήγησε να δημιουργήσουν ένα ιδεοληπτικό δόγμα, την δική τους εξτρεμιστική ιδεολογία. Το να πιστεύουν τόσο φανατικά ότι κάνουν το σωστό, μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες καταστάσεις ή και σε καταστροφικά αποτελέσματα.

Όσοι δεν είμαστε «αντιφά» «προοδευτικοί» κτλ δεν ορίζουμε τους εαυτούς μας με όρους τους, ούτε βέβαια με όρους αντίθεσης με τον Εθνικοσοσιαλισμό. Απορρίπτουμε την ιδεολογία του και την εχθρότητα του στην ελευθερία και την ποικιλότητα των λαών όπως απορρίπτουμε και το αντίθετο του.

Τι σημαίνει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος για τους Ευρωπαίους; Σημαίνει ότι δεν θα έπρεπε να πολεμάμε ο ένας τον άλλο για μικροπρεπείς διαφορές. Ο εξτρεμισμός των «προοδευτικών» μας μαθαίνει επίσης ότι δεν πρέπει να μισούμε τον εαυτό μας για μικροπρεπείς λόγους.

Δεν χρειάζεται να καταδικάζουμε και πολύ περισσότερο να δαιμονοποιούμε. Μαθαίνουμε.
Οι προοδευτικοί και οι αντιφά έχουν αποτύχει να μάθουν από το Γ Ράιχ και έχουν γίνει τόσο εξτρεμιστές όσο οι Εθνικοσοσιαλιστές.

Αντιθέτως οι υγιώς σκεπτόμενοι Ευρωπαίοι έχουμε ξεπεράσει τον εθνικοσοσιαλισμό. Πετάμε τόσο αυτόν όσο και τις δικές σας ιδέες εκεί που ανήκουν: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας