Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αποφθέγματα Συριζαίων

Αυτά που ονομάζονται "2 άκρα" δεν είναι κόμματα αλλά νοοτροπίες, ιδεολογίες και τρόπος προσέγγισης της πραγματικότητας γενικότερα.

Τα πράγματα όσον αφορά την Ακροδεξιά είναι δεδομένα. Για να λέμε την πραγματικότητα, στελέχη της Χρυσής Αυγής επί παραδείγματι, δεν καταβάλλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να αποκρύψουν τις εθνικοσοσιαλιστικές θεωρήσεις τους. Φυσικά προσπαθούν να την περιβάλλουν με μια προβιά εθνικισμού και αντισυστημισμού, ωστόσο η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον γελοία.

Σημαντικό πρόβλημα κατά την γνώμη μου συνιστά η ρητορική που υπάρχει στα αριστερά του ιδεολογικού φάσματος όπου πολλοί και ιδιαίτερα στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τόνους, επιχειρήματα και προτροπές που ομοιάζουν με αυτά της Χρυσής Αυγής.

Οι ακόλουθες δηλώσεις είναι ενδεικτικές. Πολλοί στον Συριζα κλείνουν το μάτι σε πρακτικές βίας ή χρησιμοποιούν εμφυλιοπολεμικές εκφράσεις που δεν συνάδουν με αυτό που θα περίμενε κάποιος απο σοβαρούς πολιτικούς που επαίρονται για τον "προοδευτισμό" τους

Η αριστερά δεν πρέπει να δίνει εξετάσεις καταδίκης βίας, γενικώς και αορίστως.
απο το σάιτ που εκφράζει την "Αριστερή Πλατφόρμα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ISKRA

Ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα, καταλαβαίνουμε ότι για την στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας
Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος νεολαία Συριζα σε άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή
Η βία, τα δελτία τύπου και ο σοσιαλισμός, εφημερίδα «Αυγή», 21/6/2008
αρχικά εδώ αλλά το κατέβασαν: http://archive.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=400976
Με ένα google search μπορεί κάποιος να βρει αναφορές στο internet

Λυντσάρετε όσους ψηφίσουν μνημόνιο Στάθης Παναγούλης, Συριζα, Βουλή :


Ραντεβού στα γουναράδικα Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Συριζα, Βουλή :
Βίντεο με τον αναρχοκομμουνιστή, κατά δήλωση του, Διαμαντόπουλο να κάνει την εμφυλιοπολεμική δήλωση στην Βουλή:



Ζούμε σε μία χούντα, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Συριζασε ομιλία του στην Βουλή


Η 17Ν είναι μια αριστερή οργάνωση, Νίκος Γιαννόπουλος, (ΡΟΖΑ – Συριζα) κείμενο απο το Βαθύ Κόκκινο και επίσης "Ο Κουφοντίνας είναι μαχητής της δημοκρατίας"

Για όσους λένε, "μα ο Γιαννόπουλος δεν είναι Σύριζα" ας δούνε αυτό το βίντεο της Ένωσης Οπαδών Συριζα απο την 2η πανελλαδική συνδιάσκεψη του Συριζα στο 05:54 όπου ενώ τα μέλη του κόμματος που συμμετέχουν διαφωνούν επί διαδικαστικών θεμάτων, ο Νίκος Γιαννόπουλος ανεβαίνει στο βήμα και παίρνει τον λόγο θέλοντας να προτείνει μια συμβιβαστική λύση.

Ο κ. Γιαννόπουλος απευθυνόμενος στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την τοποθέτησή του λέγοντας: «Συντρόφισσες και σύντροφοι, υπάρχει ένας κίνδυνος να διαλυθούμε».
Και να μην ξεχάσουμε βέβαια ότι ο Γιαννόπουλος προλογίζει το βιβλίο του συναγωνιστή του Κουφοντίνα


Στο επίπεδο της κινηματικής αριστεράς τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Εκεί οι ενέργειες πρέπει να έχουν την πρωτόγονη, βίαιη υποχρεωτικά έκφραση και είναι ηλίθιοι αυτοί που λένε να καταδικάσουμε τη βία.
Γ Βέλτσος, (Το Βήμα της Κυριακής, ΒΗΜagazino, τ. 403, 6/7/2008)


Είναι αντικείμενα οικιακής χρήσης αναφερόμενος σε αντιασφυξιογόνες μάσκες, λοστάρια, καδρώνια κτλ που βρέθηκαν σε κατάληψη της ΑΣΟΕ, Π Σκουρλέτης, Συριζα
 εδώ λίνκ για τα αθώα αντικείμενα που χρησιμοποιεί καθημερινά στο σπίτι του ο Σκουρλέτης


ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ
Σύνθημα οργανωμένων αριστερών στο προάυλιο ΕΡΤ φώναζαν αριστερές οργανώσεις, με κύριους ενισχυτές τους Συριζαίους



Ζούμε μια δεύτερη κατοχή και μας κυβερνούν Κουίσλιγκ Παναγιώτης Λαφαζάνης


Να μην χαιδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ η Αλέξα Παπαρήγα με αφορμή τις καταστροφές που γίνονταν στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2008 με αφορμή τον θάνατο Γρηγορόπουλου απο τον Κορκονέα

Με την ίδια αφορμή η Αυγή εξέδωσε κάτι τραγουδάκια που επιβεβαιώνουν αυτό που υπονόησε εμμέσως πλην σαφώς η Αλέκα Παπαρήγα :
 ΑντιΚάλαντα της Αυγής Δεκέμβριος 2008


Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το σύνταγμα των Κορυσχάδων, Ρένα Δούρου Ιούνιος 2012

Το λεγόμενο σύνταγμα των Κορυσχάδων ήταν το προίμοιο της "κυβέρνησης όλων των Ελλήνων" που σχημάτισε το ΕΑΜ προκειμένου να επιβάλλει την δικτατορία του προλεταριάτου στην Ελλάδα γεγονός που οδήγησε στον εμφύλιο πόλεμο.

ΥΓ : Bonus μια επική ομιλία Πάνου Καμμένου. Προδότες, Δωσίλογοι, ΝΤΠ.  και λοιποί ψεκασμοί...




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας