Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η απόδειξη της ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού

Στην πάντοτε επίκαιρη συζήτηση περί ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού, συμβάλει ένα περιστατικό που πιστοποιεί τη γνησιότητα του DNA των συγχρόνων Ελλήνων και το οποίο αναφέρει ο μεγάλος Αμερικάνος συγγραφέας, ιστορικός και φιλόσοφος Γουίλ Ντιράν (1885 - 1981) στην «Ιστορία του Πολιτισμού»:


Ο Τίτος Κόιντος Φλαμινίνος, ο πλέον φιλικά διακείμενος προς τους Ελληνες Ρωμαίος στρατηγός, συναντήθηκε το 197 π.Χ. με τον στρατό του Φιλίππου στη θεσσαλική τοποθεσία Κυνός Κεφαλαί, όπου και κατήγαγε νίκη περιφανή. Τότε, εκπλήσσοντας τους Ελληνες, ίσως και τη Ρωμαϊκή Σύγκλητο, διατήρησε στον θρόνο του τον Φίλιππο και προσέφερε ανεξαρτησία στην Ελλάδα.


Το 196 π.Χ. ένας κήρυκας του Φλαμινίνου κατέφθασε στην Κόρινθο, όπου διεξάγονταν τα Ισθμια και, ενώπιον τεραστίου πλήθους, ανήγγειλε στεντορεία τη φωνή την ανεξαρτησία της Ελλάδας έναντι τόσο της Ρώμης όσο και της Μακεδονίας. Το πλήθος άκουσε τη ρωμαϊκή προσφορά άτονα.

Ομως μόλις πληροφορήθηκε ότι αυτή περιελάμβανε και πλήρη απαλλαγή από τους φόρους, ο ενθουσιασμός ξέσπασε σε ουρανομήκη ζητωκραυγή, ώστε μερικές κουρούνες που εκείνη την ώρα υπερίπταντο του σταδίου έπεσαν νεκρές! Αυτό θα πει φιλελεύθερες ρωμαϊκές πολιτικές!

Υπάρχει ακόμα κάποιος που αμφισβητεί την απευθείας καταγωγή μας από τους ενδόξους αρχαίους προγόνους μας;

IL



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Δεν γίνονται δεκτά υβριστικά μηνύματα

Συνολικές προβολές σελίδας